FreshPorts -- The Place For Ports If you buy from Amazon USA, please support us by using this link.
Follow us
Blog
Twitter

I am looking for an LTO tape library. Do you have one to spare?
Help with ports
 New Topic  |  Go to Top  |  Go to Topic  |  Search  |  Log In   Newer Topic  |  Older Topic 
 Mplayer & Mad port broken
Author: dev 
Date:   10-12-03 19:43

Did anyone get mad 0.15 port running i cant upgrade ogle and mpg321 cuz it wont install....

configure: error: mad.h was not found
*** You must first install libmad before you can build this package.
*** If libmad is already installed, you may need to use the CPPFLAGS
*** environment variable to specify its installed location, e.g. -I<dir>.
===> Script "configure" failed unexpectedly.
Please report the problem to asa@gascom.ru [maintainer] and attach the
"/usr/ports/audio/madplay/work/madplay-0.15.0b/config.log" including
the output of the failure of your make command. Also, it might be a
good idea to provide an overview of all packages installed on your
system (e.g. an `ls /var/db/pkg`).
*** Error code 1

[dark@daemon dark] $ pkg_info |grep libmad
libmad-0.15.0b Libmad library (part of MAD project)


mplayer0.92.0_4 gives me this error

r/local/include/glib12 -I/usr/local/include -I/usr/X11R6/include -D_GNU_SOURCE -o ad_libmad.o ad_libmad.c
ad_libmad.c:23:17: mad.h: No such file or directory
ad_libmad.c:27: field `synth' has incomplete type
ad_libmad.c:28: field `stream' has incomplete type
ad_libmad.c:29: field `frame' has incomplete type
ad_libmad.c: In function `read_frame':
ad_libmad.c:75: `MAD_ERROR_BUFLEN' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c:75: (Each undeclared identifier is reported only once
ad_libmad.c:75: for each function it appears in.)
ad_libmad.c: In function `init':
ad_libmad.c:88: `MAD_MODE_SINGLE_CHANNEL' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c: At top level:
ad_libmad.c:104: syntax error before "sample"
ad_libmad.c: In function `scale':
ad_libmad.c:106: `sample' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c:106: `MAD_F_FRACBITS' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c:109: `MAD_F_ONE' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c: In function `decode_audio':
ad_libmad.c:130: syntax error before "const"
ad_libmad.c:134: dereferencing pointer to incomplete type
ad_libmad.c:135: dereferencing pointer to incomplete type
ad_libmad.c:136: `left_ch' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c:136: dereferencing pointer to incomplete type
ad_libmad.c:137: `right_ch' undeclared (first use in this function)
ad_libmad.c:137: dereferencing pointer to incomplete type
gmake[1]: *** [ad_libmad.o] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/usr/ports/multimedia/mplayer/work/MPlayer-0.92/libmpcodecs'
gmake: *** [libmpcodecs/libmpcodecs.a] Error 2
*** Error code 2

Reply To This Message
 
 Re: Mplayer & Mad port broken
Author: dev 
Date:   12-12-03 03:17

Deinstalling the old ports worked i guess portupgrade was causing the errors

Reply To This Message
 Forum List  |  Threaded View   Newer Topic  |  Older Topic 


 Forum List  |  Need a Login? Register Here 
 User Login
 User Name:
 Password:
 Remember my login:
   
 Forgot Your Password?
Enter your email address or user name below and a new password will be sent to the email address associated with your profile.


Servers and bandwidth provided by
New York Internet, SuperNews, and RootBSD
Valid HTML, CSS, and RSS.
Copyright © 2000-2014 Dan Langille. All rights reserved.